Završeno Svjetsko prvenstvo u ribolovu udicom na plovak – Prelog 2014.


Ekipni naslov svjetskih prvaka u ribolovu udicom na plovak osvojili su Nizozemci. Drugo mjesto osvojila je reprezentacija Češke, dok će brončana medalja u Srbiju. Četvrto mjesto pripalo je Španjolskoj, peto Poljskoj, dok je na šestom mjestu završila Hrvatska. Hrvatska nažalost nije uspjela zadržati drugo mjesto, koje smo držali završetkom prvog dana natjecanja.

Nizozemska reprezentacija uspjela je zadržati ukupno vodstvo te je sa ukupno 38 negativnih bodova odnijela ukupnu pobjedu i zlatnu medalju.

Od individualnih natjecatelja, Goran Radović iz Srbije je novi svjetski prvak u ribolovu udicom na plovak – Prelog 2014. Drugi dan natjecanja ulovio je 8 riba ukupne težine od 10,52 kg, što je bilo dovoljno da slavi ispred dvojice Nizozemaca, Stefana Altana i Arjana Klopa. Od Hrvatskih predstavnika, najbolji je bio Martin Vrčković sa plasmanom na 26. mjestu.

Uskoro više.

Napomenimo samo kako će se proglašenje pobjednika i ceremonija zatvaranja održati ispred Hotela Panorama  (ne na Trgu Slobodbe u Prelogu kako je prvotno bilo zamišljeno), sa početkom od 19h.

 

O ogromnom broju natjecatelja najbolje svjedoči sljedeči video:

Najava, agenda i pravilnik o natjecanju pogledajte ovdje.